Etappe 5 Vught – Middelburg

20 mei 2022

We beginnen weer helemaal fris aan de dag na aan nachtje in de enige gevangenis in Nederland met een Extra Beveiligde Inrichting. PI Vught gaat deze titel verliezen, want binnen enkele jaren verrijst ‘bij ons in Zeeland’ een gloednieuw penitentiair complex, wat uit onder andere een EBI zal bestaan.

Nadat we lekker bijtijds Vught hebben verlaten zetten we koers richting Waalwijk, en vervolgen we onze route in westelijke richting naar de Moerdijkbrug. Onderweg passeren we via een landelijke route verschillende dorpjes met rechts van ons de Biesbosch. Eenmaal het Volkerak over verlaten we Noord-Brabant, doorkruisen we Goeree-Overflakkee tot we aan het Grevelingenmeer geraken. Via Bruinisse rijden we naar Zierikzee waar we uit het zadel kunnen komen om de Zeelandbrug te beklimmen. Pal voor ons ligt onze finish, die we al kunnen ruiken, maar dat is toch nog een kleine 40 kilometer trappen. Langs het Veerse Meer komen we steeds dichterbij, tot we via Arnemuiden Middelburg binnenrijden. Nog een keer góed aanzetten en terug bij PI Middelburg, waar we maandag vertrokken. Hier worden we rond 17:00u warm onthaald door familie vrienden en collega’s, en kunnen we de fiets even laten voor wat ‘ie is… Dat mag ook wel, met bijna 800 kilometer in de benen, en dat allemaal voor het Sophia Kinderziekenhuis!

Via de knop Downloaden-Afdrukken vind je de mogelijkheid om de route in GPX-formaat te downloaden, of de route af te drukken…